Download Festival Program in .pdf format (English/German/Swedish) - please note: large file - 7.75 MB
Download Festival Program in .pdf format in Finnish
Watch the Golden Accordion TV Show
Watch the 2008 Primus Ikaalinen TV Show

 Program - Sunday, 29 June 2008
09.30
Ikaalinen Day
9.30 Ikaalinen Youth Orchestra at Oma Tupa
11.00 Folk songs at the Ikaalinen Church
12.30 Coffee served at the Yellow School

In co-operation with Ikaalinen Association and Ikaalinen Town Department for Culture. Ikaalinen Old Market Town 150 years!


13.00
see below
Closing Ceremony of the Festival 2008
Performances by both Finnish and foreign artists and the 2008 winners of the Golden and Silver Accordion.

Venue: Festival Park - Ticket: Free Entrance

 Closing Ceremony in Festival Park
Minna Kulmala, the host for the Closing Ceremony welcoming dignitaries, guest artists and guests
Kimmo Mattila greeting the Minister of Health and Social Services Paula Risikko and the Ikaalinen Mayor Tero Nissinen
Even a little rain didn't hamper the spirit and enthusiasm of the audience who filled Festival Park
Staden Accordion Orchestra, Germany
Eduard Akhanov - Russia
Ukko-Pekka Ylirant (Finland)
Matti Äijö
Paula Risikko - Minister of Health and Social Services
Festival Director: Sirpa Sippola
Festival founder: Heikki Eränen
Five people were awarded Honorary Membership of the Finnish Accordion Association including:
Irene Juselius, Hannu Taskinen, Tauno Ylönen, Heikki Eränen and Timo Roos (absent)
Natalia and Viatcheslav Semionov (Russia)
Mayor of Ikaalinen Tero Nissinen being presented with the Placque in honor of his support of the Festival
Several people were awarded a Placque for their services behind the scenes towards promoting the accordion and the Sata-Häme Soi Festival. Receipients were as follows:
 • Eila ja Osmo Koivisto - Ikaalilainen, Ikaalisten Urheilijoissa vaikuttava pariskunta, joka on vuosikausia tehnyt talkoita Sata-Häme Soi -juhlien hyväksi. Eila ja Osmo Koivisto ovat tuttu näky järjestyksenvalvoja-tehtävissä sekä Ikaalinen-salissa että festivaalipuistossa. Avuliaasti ja ystävällisesti he ovat auttaneet juhlavieraita heidän pulmissaan.
 • Aslakki Karvinen - Sata-Häme Soi – juhlien kanta-asiakas jo vuosien ja vuosien ajalta. Lappalaisjuuret omaava Aslak tuo mukanaan lämpöisen tunnelman ja usein juhlatoimiston tyttöjä ovat ilahduttaneet Aslakin maukkaat hillatuliaiset.
 • Helena Pesonen - Monen toimen opettaja ja juhlien kansainvälisten vieraiden turvallinen emo. Helenan huomassa ulkomaiset esiintyjät tietävät tarkasti ohjelmansa ja aikataulunsa. Hän pystyy täyttämään tiukassakin paikassa ja kiireen keskellä esiintyjien suuremmatkin toiveet. Helena tekee työtä Sata-Häme Soi –juhlien hyväksi sydämellään ja tarvittaessa rientää apuun asiassa kuin asiassa.
 • Jaakko Vikman - Jaakko on juhlatoimiston kielellä nörtti, kuitenkin myönteisessä merkityksessä. Jaakko on todellinen tietotekniikan guru. Hän ja Ville Mattila ovat luoneet Sata-Häme Soi -juhlille lipunmyyntijärjestelmän, josta ovat hakeneet oppia lukuisat muutkin festivaalit ja tapahtumat. Jaakko hoitaa kiperimmänkin atk-ongelman omaan ystävälliseen ja rauhalliseen tyyliinsä.
 • Miila Viitaniemi ja Kirsti Lahdentausta Sata-Häme Soi – juhlien käyntikortteja ovat lipunmyyjät, joiden talkootyön panos on todella suuri. Kirsti Lahdentausta on huolehtinut tästä vaativasta tehtävästä jo vuosia. Iloinen ja auttavainen Kirsti auttaa juhlavieraita monin tavoin. Miila Viitaniemi on myös tuttu, iloinen kasvo lipunmyynnistä, mutta Sata-Häme Soi -juhlilla hänet tiedetään ehkä parhaiten monien pelimannikilpailujen taustajoukoista huolehtimassa kilpailujen mallikkaasta sujumisesta.
 • Juhlaravintola Studica / ravintolapäällikkä Jaana Erä - Tyhjällä vatsalla ei soittaminenkaan suju mutta Juhlaravintola Studica tuo helpotuksen tähän ongelmaan. Hyvä ruoka ja ystävällinen palvelu ovat Studican valtteja. Juhlaravintola Studican viirin tulee vastaanottamaan ravintolapäällikkö Jaana Erä
 • Tapio Koivuniemi ja Sabina Nokelainen - Siellä missä tarvitaan soitinta, tuolia, lakanaa, laudan pätkää, poraa tai ihan mitä tahansa, Tapio ja Sabina hoitavat homman ja nopeasti. Juhlien luotto-roudarit sinkoilevat juhlapaikalta toiselle, heidän hihaansa tarttuu moni, ja apu löytyy. Satojen puheluiden ja kysymysten ristitulessa he pitävät päänsä kylmänä ja hoitavat asian kerrallaan kuntoon.
 • Olavi Koivuniemi - Jämijärven konsertit ovat merkittävä osa Sata-Häme Soi - juhlien perinnettä, ja sitä haluamme vaalia jatkossakin. Olavi Koivuniemellä on tärkeä rooli Jämijärven konserttien järjestelyissä ja vieraiden turvallisuudessa. Hän organisoi liikenteenohjauksen ja järjestyksenvalvonnan Äiti-muistomerkillä ja Jämi Areenalla työskennellen itse ahkerasti rivistössä mukana.
 • Reino Lehto - Juhlien tärkeä taustavoima ja monien juhlavieraiden turva on SPR, jonka toiminnasta on jo lukuisten vuosien aikana huolehtinut ahkera ja tunnollinen talkoolainen Reino Lehto. Monta laastaria, sidettä ja muuta ensiaputarviketta on Reinon käsien kautta kulkenut ja kiperämmätkin tilanteet on hän hoitanut rauhallisesti ja ammattitaidolla.
 • Tero Nissinen - Harmonikkakaupungin kyläpäällikkö, joka jo pienessä ajassa on kasvanut Sata-Häme Soi –tekijäksi ja näkijäksi. Kaupunginjohtaja Tero Nissinen on omilla toimillaan edesauttanut Sata-Häme Soi - juhlan kehittymistä ja Ikaalisten aseman vahvistumista.
 • Jukka Laihiala - Jukka on monipuolinen musiikkimies ja jutunkertoja. Jukan sutjakkaassa komennossa on hoitunut jo usean vuoden ajan hanuripubi. Jukka luo leppoisalla olemuksellaan lämpöisen tunnelman, esittelee taiteilijat ja hoitelee myös itsekin aina tarvittaessa yleisön viihdyttämisen.
 • Kevin Friedrich - Kansainvälisen harmonikkaliiton pääpaikka on Ikaalisissa. Uudesta Seelannista ei varmaan kukaan ole matkannut Ikaalisiin niin paljon kuin liiton nykyinen puheenjohtaja Kevin Friedrich. Syystä voimmekin pitää Keviniä jo lähes ikaalilaisena. Kansainvälinen harmonikkaliitto on tärkeä helmi harmonikkanauhassamme. Kevin tekee tärkeää työtä myös Sata-Häme Soi -juhlien hyväksi. Kevinin upeat valokuvat ja kertomukset juhlaviikon tapahtumista leviävät internetin välityksellä ympäri maailmaa harmonikkaväen nähtäväksi.
 • HKL:n harmonikkaorkesteri - Sata-Häme Soi –juhlien yksi peruskivistä ovat suomalaiset harmonikkakerhot, jotka tekevät arvokasta työtä ympäri vuoden ja täällä Ikaalisissa pääsemme nauttimaan kerhojen musiikillisesta annista. Helsingin Kaupungin Liikennelaitoksen harmonikkaorkesteri on ollut Sata-Häme Soi -juhlien vakiesiintyjä jo monien vuosien ajan. HKL:n orkesterin soitosta olemme päässeet nauttimaan lukuisissa tilaisuuksissa, erityisesti festivaalipuiston puistokonserteissa.
BelTango: from left to right: Bogdan Pejic (electric guitar), Ivana Nikolic (piano/vocals),
Aleksandar Nikolic (bandoneon/accordion), Ljubinko Lazic (double bass) and Jovan Bogosavljevic (violin)
Aleksandar Nikolic (Serbia)
Minna Plihtari, Aino Ojakoski, Kimmo Mattila, former festival leader Terhi Palonen and current director Sirpa Sippola
Paula Risikko, Mayor of Ikaalinen Tero Nissinen and President of the Confederation Internationale des Accordeonistes (CIA)
CIA President Kevin Friedrich with Sata-Häme Soi Accordion Festival founder Heikki Eränen and his wife Tuula.
Mayor of Ikaalinen Tero Nissinen
congratulating Festival Directors
Minna Plihtari (Public Relations Manager), Kimmo Mattila (Artistic Director) and Sirpa Sippola (Festival Director)
celebrate the end of another perfect festival!
 After the Festival Is Over!
Festival tradition is that at 4:00 PM on Sunday, at the conclusion of the festival, a bottle of Champagne is opened to share with the staff to celebrate the conclusion of the festival.
Young members of the office team gave special thanks to the organizers. Pictured above are team members: Anni Whiteland, Maija Köntti, Anni Hytti, Anu Sippola, Aino Ojakoski, Emmi Kulmala, Ville Mattila and Jaakko Vikman.
below: pictured congratulating the festival leaders
Sari Rytkölä
BelTango made an informal guest appearance at the celebration dinner and party. Pictured from left to right: Bogdan Pejic (guitar), Ivana Nikolic (piano), Aleksandar Nikolic (bandoneon/accordion), Ljubinko Lazic (double bass) and Jovan Bogosavljevic (violin)
left: Sirpa Sippola thanking Suzanna for her hard work and support of the festival. Suzanna and her husband Harri manage all the food and beverage during the festival. Right: members of BelTango performing a special decidation for their host H. Churchill
  Made in Finland - Featuring a Diverse Spectrum of Finnish Accordionists at the 2008 Festival
Anne-Mari Kanniainen
Veli Kujala
 Welcome to the 2009 Sata-Häme Soi Accordion Festival

 
Welcome to the 2009
Sata-Häme Soi Accordion Festival


23 - 28 June, 2009

Festival Office
Sata-Häme Soi Accordion Festival
PL 33, Valtakatu 7
39501 Ikaalinen, Finland
tel: +358 3 440 0224 fax: +358 3 450 1264

Festival director - Sirpa Sippola
Tel. +358 3 440 0225
e-mail: sirpa.sippola(at)satahamesoi.fi

Musical Director - Kimmo Mattila
Tel. +358 3 440 0221
e-mail: kimmo.mattila(at)satahamesoi.fi

Office Manager - Sari Rytkölä
Tel. +358 3 440 0224
e-mail: juhlat(at)satahamesoi.fi

Press Manager - Minna Plihtari
Tel. +358 40 553 8708
e-mail: minna.plihtari(at)satahamesoi.fi

www.satahamesoi.fi

 

 Final Closing Night on Lake Kyrösjärvi
Kimmo Mattila arranged an special Finnish evening for some of the International guests, which included a boat trip to a small Island for a picnic and traditional smoke Sauna evening. Pictured sporting their Sata-Häme Soi Accordion Festival T-shirts are Tony Davies-Jones, Raymond Bodell, Kevin Friedrich and Harley Jones
Enjoying the boat ride on Lake Kyrösjärvi and right: members of the Confederation Internationale des Accordeonistes (CIA) Executive Committee Raymond Bodell (Vice President), Kimmo Mattila (General Secretary), Harley Jones (Public Relations Manager) and Kevin Friedrich (President).
above and below: In the woods is the small wooden Sauna and facilities, available for public use year long.
above: Kimmo Mattila, Alan Whiteland (host), boat Captain Jukka Majamäki, Kevin Friedrich,
Harley Jones, Tony Davies-jones and Raymond Bodell.

below: pictures of spectacular Lake Kyrösjärvi at 1:00 am
Ikaalinen is nestled on the banks of Lake Kyrösjärvi, the 49th largest lake in Finland covering 96.2 square km.
 Final Duties of the 2008 Sata-Häme Soi Festival
The final duty of the Sata-Häme Soi Festival is to remove the dates from the giant billboards located around Ikaalinen. Director Sirpa Sippola and Musical Director Kimmo Mattila are pictured removing the dates, making way for the new ones to be added soon.

Copyright© 2008 Accordions Worldwide. All rights reserved.